in

Rimac Nevera zonder moeite naar 348 km/h op Autobahn

De Rimac Nevera heeft zichzelf gevestigd als een van de snelste productieauto’s ter wereld. De elektrische hypercar is zeker de snelste direct uit de showroom, maar er zijn snellere getunede straatauto’s. Daar wil je echter niet mee op vakantie, terwijl dat met de Rimac prima zou kunnen.

Automann-TV kreeg de 1.914 pk sterke Nevera te leen voor een rit door Duitsland en natuurlijk zocht hij de onbegrensde Autobahn op. Elektrische auto’s blinken namelijk uit in acceleratie en die van de Rimac is buitenaards snel. 100 tot 200 kilometer per uur werd meerdere keren rond de 2,8 seconden geklokt!

De Rimac Nevera heeft een topsnelheid van 412 km/h, maar is voor gebruik op de openbare weg begrensd op 350 km/h. De speciale modus wordt alleen ontgrendeld tijdens klantevenementen met ondersteuning van het Rimac-team. Desalniettemin is 350 kilometer per uur nog altijd ziekelijk hard en Automann-TV kwam aardig in de buurt van deze limiet.

In de video zien we de Rimac Nevera 348 km/h aantikken, wat zich vertaalde naar 330,8 km/h op de GPS Racelogic V-Box die werd gebruikt. Het gemak waarmee deze snelheid werd behaald is absoluut verbijsterend. Ondanks zijn gewicht van ongeveer 2.150 kg blijft de Nevera maar gaan en dat is iets wat de bestuurder vooral imponeert.

Video: Rimac Nevera zonder moeite naar 348 km/h op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Politie ziet bestuurder slingeren over de A28

Politie ziet bestuurder slingeren over de A28

Deze 600 pk Audi A1 is een kleine pocket rocket

Deze Audi A1 is een kleine pocket rocket met 600 pk