in

Ford ‘BADD’ GT haalt 500 km/h op landingsbaan

Het verhaal van de BADD GT begint in 2006, toen Johnny Bohmer de Ford GT gloednieuw in de showroom kocht. Zijn doel was toen al om de snelste straatauto ter wereld te bouwen en de grens van 300 mph te doorbreken. In 2010 was de BADD GT de eerste straatauto die 250 mph in de staande mijl doorbrak. In 2012, toen de auto voor het eerst op onze site verscheen, behaalde hij een Guinness World Record voor de snelste staande mijl in een straatauto met 455 km/h. Een record dat tot op de dag van vandaag ongebroken blijft.

Op 9 december 2022 behaalde Johnny Bohmer een nieuwe mijlpaal met de Ford GT. De inmiddels door Gas Monkey Garage gesponsorde BADD GT behaalde eindelijk zijn gedroomde topsnelheid van 310,8 mph (500,1 km/u) op de landingsbaan van het Kennedy Space Center, in Florida. De BADD GT loopt niet alleen op E85-brandstof, maar hij wordt ook regelmatig gezien terwijl hij door Zuid-Florida rijdt om de kinderen van Bohmer naar school te brengen en boodschappen te doen.

Naast een geldige registratie en verzekering heeft de 2.700 pk sterke BADD GT airconditioning, elektrische ramen en alle voorzieningen van een moderne auto, waaronder een passagiersstoel, functionerende stereo, richtingaanwijzers, enz. De topsnelheid van 500 kilometer per uur werd niet alleen gemeten door een Racelogic VBox Performance Box Touch, maar ook door vier Garmin Ultra 30 camera’s, FuelTech’s ECU en Racepak.

Bohmer denkt dat hij de grenzen van deze zwaar getunede Ford GT nog kan verleggen. “We geloven dat de BADD GT veel meer kan dan het record breken“, zei Bohmer. “In de huidige configuratie kunnen we nog eens 500-700 pk extra eruit halen om de topsnelheid echt te verhogen.

Omdat de run niet in twee richtingen werd gedaan is de BADD GT niet officieel de snelste straatauto ter wereld. Dat is nog altijd de SSC Tuatara.

Video: Ford ‘BADD’ GT haalt 500 km/h op landingsbaan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De eerste straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!

De eerste straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!

AutoTopNL raast met 900 pk Porsche 911 Turbo S over de Autobahn!

AutoTopNL raast met 900 pk Porsche 911 Turbo S over de Autobahn!