in

SSC Tuatara bereikt nieuwe topsnelheid van 295 mph (474 km/h)

Zoals jullie weten volgen wij Top Speed Video’s op de voet, met name wereldrecords voor snelste productieauto. De SSC Tuatara speelt daarin een opvallende rol.

In 2020 claimde SSC een topsnelheid van 330 mph met de Tuatara. Na veel twijfels van mensen in de automotive branch, gaf SSC toe dat hun hypercar nooit harder is gegaan dan 250 mph. Een behoorlijke flater, maar in januari 2021 werd dit enigszins rechtgezet met een nieuw wereldrecord voor de snelste productieauto. Neergezet in twee richtingen en geverifieerd door verschillende waarnemers, werd er gemiddeld 282.9 mph (455,2 km/h) behaald met de Tuatara. Waarmee het vorige record van de Koenigsegg Agera RS werd verbroken.

Het doel is echter nog altijd 300 mph en dus blijft de Amerikaanse fabrikant pogingen ondernemen. Met een Racelogic VBOX-technicus en een onafhankelijke analist bij de hand om alle geregistreerde snelheden te verifiëren, bereikte de SSC Tuatara ditmaal een geverifieerde snelheid van 295,0 mph (474,8 km/h).

SSC heeft weliswaar hun vorige snelheid overtroffen, maar deed dat maar in één richting. Om geldig te zijn, moet een recordpoging in tegengestelde richtingen worden bereikt om eventuele hulp van de wind of daling van het parcours uit te sluiten. Dat is ook de reden dat de Bugatti Chiron Super Sport 300+ niet het record in handen heeft met 304,773 mph, omdat hij maar in één richting werd opgenomen.

Vermoedelijk gaat SSC nu verder met testen en zoeken naar een geschikte baan voor een recordpoging in twee richtingen. Ondertussen liggen de Koenigsegg Jesko Absolut en Hennessey Venom F5 op de loer om het record weg te kapen.

Video: SSC Tuatara bereikt nieuwe topsnelheid van 295 mph

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 18

De Motorsport Crashes van 2022 week 18

Rijtest van de Lamborghini Aventador Ultimae

Rijtest van de Lamborghini Aventador Ultimae