in

SSC Tuatara haalt 455,3 km/h gemiddeld en is officieel de snelste

Omdat er bij oorspronkelijke top speed run van de Tuatara ietwat gefraudeerd was en de Amerikaanse hypercar bij lange na niet 508 km/h gemiddeld haalde, zat er voor SSC niets anders op dan de run opnieuw uit te voeren.

In plaats van terug te keren naar de Nevada State Route 160, waar de eerste poging plaatsvond, toog SSC naar Johnny Bohmer Proving Grounds, de oude Space Shuttle landingsbaan. Dit keer zat er geen professioneel coureur achter het stuur, maar Dr. Larry Caplin, de eigenaar van deze SSC Tuatara.

Voor de recordpoging deed de 1.750 pk sterke Tuatara twee runs in tegengestelde richting over een afstand van 3.7 kilometer. De hypercar slaagde erin om 450,1 km/h aan te tikken in noordelijke richting en 460,4 km/h in zuidelijke richting, wat resulteert in een gemiddelde snelheid van 455,2 km/h.

Volgens SSC werden er dataloggers van Racelogic, Life Racing, Garmin en IMRA gebruikt om alle data te verzamelen en eenzelfde blunder te voorkomen. Daarnaast was Robert Mitchell als onafhankelijke toeschouwer aanwezig, hij was één van de personen die SSC ontmaskerde na de eerste recordpoging.

Met een gemiddelde snelheid van 455,2 km/h is de Tuatara nu écht sneller dan de Agera RS in november 2017, toen de Zweedse fabrikant een gemiddelde snelheid van 447,19 km/h behaalde. Het is nog wel even wachten op een auto die de grens van 500 km/h daadwerkelijk doorbreekt.

Video: SSC Tuatara haalt 455,3 km/h gemiddeld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar F-Pace diepe plas

Bestuurder gaat door diepe plas met Jaguar F-Pace

FF Tokyo Drift

De fouten in Fast & Furious Tokyo Drift