in

Roads Untraveled – 930 pk Toyota Supra Review

Roads Untraveled is terug met hun specialiteit, een review van een klassieke JDM-auto uit de jaren ’90. Deze keer stapt Marcus achter het stuur van een widebody, single turbo, in gun-metal grey gespoten Toyota Supra.

Het merendeel van het werk is uitgevoerd door Evolution Auto, zij namen het 2JZ-GTE motorblok onder handen, plaatste een 69mm turbo en noteerde 930 pk op de rollenbank. Het heerlijke geluid van die zes-in-lijn brult door een 7,6 cm brede HKS-uitlaat.

Omdat de eigenaar 930 wat veel vond voor dagelijks gebruik heeft hij hem laten terugzetten naar 800 pk, nog altijd ontzettend veel vermogen. Zoals bij zoveel Supra’s zit ook bij deze MKIV het stuur aan de rechterkant, wil je namelijk een LHD Supra met handgeschakelde versnellingsbak dan ben je makkelijk tussen de 50 en 80.000 euro kwijt.

Video: Roads Untraveled – Toyota Supra Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max praat met Ziggo en Sky Sports na zege

Ferrari-458-Speciale-vs-Lotus-Honda

Ferrari 458 Speciale racet tegen Lotus met Honda-motor