in

Roads Untraveled – BMW E30 325i Turbo

Roads Untraveled test voor het eerst een BMW E30 en zoals gebruikelijk is die op enkele punten gemodificeerd, daar draait het namelijk om bij Roads Untraveled.

Deze BMW E30 325i heeft een turbocharger, afkomstig van een dieselmotor. Het vermogen ligt daardoor rond de 287 pk, bijna 120 pk meer dan standaard. We hebben E30’s gezien die veel meer vermogen hebben gekregen dankzij een turbo, maar eigenlijk is 287 pk meer dan voldoende in zo’n lichte auto.

Naast de aanpassingen aan de motor werd de automatische versnellingsbak vervangen door een handgeschakelde vijf-bak en werd er een stuurhuis ingezet afkomstig van een E36. Daarnaast is de standaard ophanging vervangen door een set instelbare schroefveren van BC Racing.

Zoals Marcus echter vertelt in deze review draait het niet alleen om de onderdelen die zijn geinstalleerd. Deze BMW E30 heeft karakter en brengt je terug naar de basis van sportief autorijden. Check it out!

Video: BMW E30 325i Turbo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

max-verstappen-en-daniel-ricciardo-bespreken-2016-750x420

Max Verstappen en Daniel Ricciardo bespreken 2016

Analyse van Max in Brazilië

Martin Brundle en Max Verstappen blikken terug op Brazilië