in

Roads Untraveled – Mazda RX-7 FC

Roads Untraveled heeft wederom een eigenaar opgezocht van een klassieke Japanse sportauto, ditmaal een tweede generatie Mazda RX-7 FC.

Deze RX-7 is uitgerust met een 1.308cc wankelmotor met Turbo, beter bekend als de Turbo II in de Amerikaanse markt. Eigenaar Jared heeft zijn 1987 RX-7 FC voorzien van een flink aantal upgrades, zo levert de motor nu 400 pk aan de krukas, 340 pk op de achterwielen, en zijn de cosmetische aanpassingen aan de achterzijde niet te missen. Twee gigantische uitlaatpijpen steken achter uit de bumper, die op zijn beurt weer uitgerust is met een dikke diffuser. De achtervleugel is van formaat ‘snowboard’ en rust op een stellage waar menig steigerbouwer jaloers op is.

Smaken verschillen en als dit de smaak is van de eigenaar, prima! Het enige waar ik me helemaal krom aan irriteer is dat piepende stuurwiel. Daar spuit je toch een bus WD40 op leeg voordat je gaat filmen?

Video: Roads Untraveled – Mazda RX-7 FC

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ladebar-Audi-80

Deze Audi 80 heeft een VR6 Turbo met 930 pk!

Spofect Rolls Royce Dawn

Spofec neemt de Rolls Royce Dawn onder handen