in

Robert Kubica test Mercedes C-Coupe DTM

De eerste test in een serieuze raceauto op een permanent circuit sinds 3 februari 2011 is voor Robert Kubica goed verlopen. De voormalig BMW en Renault F1-coureur kwam op het Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia in actie tijdens de collectieve DTM-test. De Pool reed liefst 114 ronden voor Mercedes-Benz, ondanks enig oponthoud wegens zeer natte omstandigheden.

De Pool ondervind nog steeds de gevolgen van een zware rally crash twee jaar geleden, hij is daardoor nog niet in staat om een single seaters als Formule 1 of Indycar te besturen. Robert Kubica houdt op dit moment zijn conditie op peil met het rijden van rally’s, de Pool heeft zelfs een deal getekend om in 2013 het Europees Rally Kampioenschap te rijden. Of deze positieve DTM test tot iets meer leidt is nog maar de vraag, in onderstaande video kunnen Robert Kubica in ieder geval weer eens in actie zien.

Video: Robert Kubica test Mercedes C-Coupe DTM

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - First Look at 2014 Corvette C7 Stingray

Jay Leno’s Garage – First Look at 2014 Corvette C7 Stingray

Timo Glock rijdt in 2013 BMW M3 DTM

Timo Glock rijdt in 2013 BMW M3 DTM