in

Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

Dit is de nieuwe Rolls Royce Boat Tail, een op maat gemaakte Rolls Royce die naar verluidt 23 miljoen euro kost. Dit maakt hem de duurste nieuwe auto ter wereld ooit!

Van de Rolls Royce Boat Tail worden slechts drie exemplaren gemaakt. Ze zijn gebaseerd op een serie zeldzame Rolls’ uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw die een bootthema hadden. Alle drie de exemplaren zijn uniek omdat de opdrachtgevers hun Boat Tail naar eigen smaak hebben aangepast. Zo komen de parasol, het dienblad en de twee stoeltjes uit de koker van het miljardairs-echtpaar dat deze Rolls Royce Boat Tail heeft besteld.

Als basis maakte Rolls Royce gebruik van het Phantom 8-platform met de V12-motor, maar de koets, het interieur en wat er in de kofferbak ligt kon helemaal naar wens aangepast worden. Aan deze 5.7 meter lange auto werd iets meer dan 4 jaar gewerkt en de aandacht voor detail is werkelijk waanzinnig.

Het Britse merk wil zich meer gaan richten op gepersonaliseerde voertuigen en heeft daarom een Coachbuild-divisie in het leven geroepen. Alleen op uitnodiging uiteraard, Rolls Royce wil natuurlijk niet voor iedere patser met geld een one-off auto bouwen.

Video: Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *