in

Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

Dit is de nieuwe Rolls Royce Boat Tail, een op maat gemaakte Rolls Royce die naar verluidt 23 miljoen euro kost. Dit maakt hem de duurste nieuwe auto ter wereld ooit!

Van de Rolls Royce Boat Tail worden slechts drie exemplaren gemaakt. Ze zijn gebaseerd op een serie zeldzame Rolls’ uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw die een bootthema hadden. Alle drie de exemplaren zijn uniek omdat de opdrachtgevers hun Boat Tail naar eigen smaak hebben aangepast. Zo komen de parasol, het dienblad en de twee stoeltjes uit de koker van het miljardairs-echtpaar dat deze Rolls Royce Boat Tail heeft besteld.

Als basis maakte Rolls Royce gebruik van het Phantom 8-platform met de V12-motor, maar de koets, het interieur en wat er in de kofferbak ligt kon helemaal naar wens aangepast worden. Aan deze 5.7 meter lange auto werd iets meer dan 4 jaar gewerkt en de aandacht voor detail is werkelijk waanzinnig.

Het Britse merk wil zich meer gaan richten op gepersonaliseerde voertuigen en heeft daarom een Coachbuild-divisie in het leven geroepen. Alleen op uitnodiging uiteraard, Rolls Royce wil natuurlijk niet voor iedere patser met geld een one-off auto bouwen.

Video: Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Sian zorgt voor chaos in Londen

Lamborghini Sian zorgt voor chaos in Londen

Jaguar-bestuurder heeft veel moeite met parkeren I-Pace

Jaguar-bestuurder heeft veel moeite met parkeren I-Pace