in

Rolls-Royce Wraith Review

De Rolls-Royce Wraith is de krachtigste auto die de firma ooit heeft gebouwd, maar het is geen sportwagen. Het is een Rolls door en door, en daarbij draait het niet alleen om prestaties maar om kwaliteit, uitstraling en comfort. “Waftability” zoals Rolls-Royce het noemt, het moeiteloos voortbewegen op een manier die Rolls-Royce uniek maakt.

Natuurlijk, met met zijn 6,6-liter twin-turbo V12 en 633 pk is de Wraith allerminst langzaam. In 4.6 seconden bereikt de Wraith vanuit stilstand honderd kilometer per uur en dat maakt hem de snelste Rolls-Royce uit de geschiedenis van het Britse luxemerk. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h, dat is voor een auto van 2.400 kilogram snel zat.

Waar de Phantom Coupé een tweedeursauto is met een ietwat kortere achterkant dan de gewone Phantom, daar heeft de Wraith een onvervalste fastback met ‘suicide doors’. Er zit geen verticale deurstijl tussen de voorste en achterste zijraam waardoor het geheel naadloos overloopt in de brede heupen. De voorzijde is typisch Rolls-Royce, maar om het sportieve karakter te benadrukken is de grille enigszins naar binnen geplaatst en helt het Spirit of Ecstasy beeldje ietwat naar voren.

Ondanks het enorme vermogen en de sportievere uitstraling is de Rolls-Royce Wraith echt geen sportwagen om flink mee huis te houden over plattelandswegen, de auto zal voornamelijk te zien zijn in drukke wereldsteden in handen van rijke zakenlui. En rijk moet je zijn want de prijs van een Wraith begint bij 360.000 euro, oftewel een redelijk formaat huis in Nederland.

Onderstaande review van XCar is zoals gewoonlijk weer eens zeer uitgebreid, zeker de moeite waard om te bekijken.

Video: Rolls-Royce Wraith Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R vs Michelle Jenneke

Nissan GT-R vs Michelle Jenneke

Een Sequentiële bak maakt je 900 pk Lancer Evo awesome!

900 pk sterke Lancer Evo met sequentiële bak