in

Rondje over het nieuwe F1-circuit in Vietnam

Met nog ongeveer een jaar te gaan tot de eerste Grand Prix van Vietnam, heeft het ontwerpbedrijf van Hermann Tilke een video gemaakt waarin het circuit van Hanoi wordt geïntroduceerd.

Lange rechte stukken en langzame bochten domineren de eerste helft van het stratencircuit, terwijl de laatste sector – die speciaal voor het circuit wordt gebouwd – vol snelle bochten zit. Het circuit gaat tegen de klok in, net als Baku, Singapore, COTA, Interlagos en Yas Marina.

Vietnam F1

Het recht stuk waar de start en finish plaatsvindt is 675 meter lang terwijl het langste rechte stuk maar liefst 1,5 km lang is. Dat maakt het op een na langste rechte stuk in de Formule 1, slechts 100 meter korter dan in Baku.

De kalender voor 2020 is nog niet bekend, maar de Grand Prix van Vietnam zal in April plaatsvinden en waarschijnlijk na de GP van China.

Video: Rondje over het nieuwe F1-circuit in Vietnam

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E39 M5 Coupé driftauto

Deze BMW E39 M5 driftauto is een coupé met 850 pk

Aston Martin DBX SUV gespot

Aston Martin DBX in actie op de Nordschleife