in

RTL Late Night Interview Giedo van der Garde

De Giedo van der Garde saga is tot een einde gekomen na een schikking met Sauber. Hoeveel dollar de coureur heeft gekregen om NIET te rijden is onduidelijk, maar naar verluid ligt het bedrag ergens rond de 15 miljoen. Giedo bracht gisteren een uitgebreid statement naar buiten waarin hij zijn kant van het verhaal uit de doeken doet.

Hij deed daarin enkele opvallende uitspraken, zoals het feit dat hij in 2014 al had betaald voor zijn zitje in 2015 en vervolgens door Sauber aan de kant geschoven werd. Zonder geld, zonder zitje, maar met een contract op zak. Geen wonder dat diverse rechters hem in zijn gelijk stelde. Dat het team er uiteindelijk voor koos om de zaak voor een groot geldbedrag te schikken in plaats van hem dit jaar te laten racen, daar kan Van der Garde met zijn pet niet bij.

Gisteravond zat de 29-jarige Nederlander aan de tafel bij Humberto Tan om antwoord te geven op de vele vragen die er nog waren. Het beeld dat hij schetst over de verhouding tussen het team en hemzelf in Australië is werkelijk te bizar voor woorden. Het is zonde dat zijn Formule 1-carrière op deze manier afgesloten wordt, laten we hopen dat zijn carrière een mooi vervolg krijgt in een andere hoog aangeschreven klasse als FIA WEC, DTM of IndyCars.

Video: RTL Late Night Interview Giedo van der Garde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe IndyCars hebben heel veel vleugels

De nieuwe IndyCars hebben heel veel vleugels

Zo drift je een R35 GT-R op Ebisu Circuit

Zo drift je een R35 GT-R op Ebisu Circuit