in

Rush Official Trailer

Ron Howards’s film Rush gaat over de Formule 1 strijd tussen James Hunt en Niki Lauda in 1976. Het bijna 40 jaar oude verhaal is bij iedere liefhebber bekend.

De controverse begon in Spanje, waar Hunt aanvankelijk werd gediskwalificeerd van de eerste plaats, waardoor de overwinning naar Lauda ging. Maanden later werd deze beslissing vernietigd in een beroep. Hunt won in Frankrijk en leek de Grote Prijs van Groot-Brittannië ook te gaan winnen. Echter, Hunt stapte na een herstart in zijn reserve-auto en dat was tegen de regels. Hij werd uiteindelijk gediskwalificeerd na een oproep van Ferrari, Lauda werd de officiële winnaar.

Niki Lauda crashte tijdens de race daarna op de Nordschleife en moest vrezen voor diens leven. Hunt won de race en Niki Lauda zou uiteindelijk twee races moeten missen. Hunt werd vierde in Oostenrijk en won de race op Zandvoort, het kampioenschap lag weer helemaal open. Wonder boven wonder kroop Lauda na twee races afwezigheid alweer achter het stuur van zijn Ferrari 312 TB, de brandwonden waren nauwelijks genezen en zijn bebloede gezicht schokte iedereen. Lauda finishte als vierde in Italië, waar Hunt, Jochen Mass en Watson werden verbannen naar de achterkant van de grid voor vermeende inbreuk op de regelgeving.

Hunt won vervolgens in Canada en in de VS, maar ging toch nog met drie punten achterstand op Lauda de laatste Grand Prix in Japan tegemoet. De race op Fuji Speedway zou onder erbarmelijke weersomstandigheden verreden worden, na twee ronden stuurde  Lauda zijn Ferrari de pits in, hij vond het te gevaarlijk. Hunt, eveneens bewust van de gevaren, besloot door te rijden en eindigde als derde. Genoeg om met 1 punt voorsprong de titel te winnen.

Zoals gezegd, de geschiedenis is bekend maar een heuse bioscoopfilm kan het verhaal mooi tot leven wekken. Hij draait vanaf september/oktober in de bios, tot die tijd kun je de trailer hieronder bekijken. Wat zijn jullie verwachtingen van Ron Howard’s Rush?