in

Russen driften Flanker F’s door St. Petersburg

Evil Empire is een van de oudste drift-teams uit Rusland en sinds 2009 hebben ze een aantal unieke driftauto’s gemaakt. Maar de nieuwste creatie van het team uit Sint-Petersburg is van grond af aan nieuw gebouwd: de Flanker F.

Na het chassis en de carrosserie in CAD te hebben ontworpen en vervolgens een digitaal 3D-model te hebben gemaakt, hebben de heren van Evil Empire hun eigen driftauto in slechts 12 maanden tot leven gewekt.

Aan het chassis zijn carrosseriepanelen bevestigd van carbon kevlar, terwijl de interieurpanelen van carbon zijn gemaakt. De motor zelf is een aluminium LS V8-raceblok met een inhoud van 7,6 liter. Met Mast Motorsport-cilinderkoppen en een enorme Plazmaman Pro-series inlaat. De motor is getuned naar 640 pk en 760 Nm koppel door GoshaTurboTech (GTT).

Al dat vermogen gaat via een aangepaste carbon aandrijfas en een op maat gemaakte sequentiële versnellingsbak van Winters Performance naar de achterwielen. De ophanging is een combinatie van op maat gemaakte onderdelen en schokbrekers van Kenetica Suspension.

Meer over deze bijzondere auto kun je vinden op Speedhunters. Maar eerst natuurlijk de video hieronder bekijken!

Video: Russen driften Flanker F’s door St. Petersburg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Afdekzeil vliegt van vrachtwagen

Afdekzeil vliegt van vrachtwagen en bedekt auto

Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km

Klokje Rond – Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km