in

Ryan Tuerck’s Toyota Supra met Judd V10 is klaar!

Wat doe je als je een Toyota GT86 driftauto met een Ferrari V8-motor in je garage hebt staan? Een nieuwe driftauto bouwen met nóg meer cilinders natuurlijk!  Professioneel drifter Ryan Tuerck bedacht voor zijn nieuwste project dat hij een V10-motor wilde gebruiken, en wel een van Judd!

Als basis gebruikte Tuerck een Toyota GR Supra, die vervolgens compleet werd gestript tot een kaal chassis met de voor- en achterkant verwijderd. Vervolgens werd er een nieuwe ophanging geïnstalleerd, met een grotere spoorbreedte en een grotere stuuruitslag.

Onder de motorkap van deze Supra ligt een atmosferische 4.0-liter Judd V10, die normaal gesproken gebruikt wordt in Formule-auto’s zoals in de Boss GP. De tiencilinder levert 750 pk en heeft een redline van 11.000 tpm! Het vermogen gaat uiteraard naar de achterwielen, via een Hollinger sequentiële versnellingsbak.

Aan ‘Formula Supra’ is ruim een jaar gewerkt maar de driftauto is nu zo goed als klaar. In onderstaande video zien we een voorproefje van de Supra op de rollenbank, waarbij de V10 het uitschreeuwt.

Video: Ryan Tuerck’s Toyota Supra met Judd V10

First Start

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van week 42

De Motorsport Crashes van week 42

Straatlegale Porsche 919

Supercar Blondie ontmoet straatlegale Porsche 919