in

’s Werelds eerste BMW F81 M3 CS Touring

Omdat BMW geen snelle tourings produceert, ondanks dat de RS Avant-versies aan de lopende band verkocht worden, zijn er verschillende liefhebbers die zelf een M3 Touring in elkaar geknutseld hebben. Zo zagen we eerder al M3 Tourings op basis van een F31, E91 en E46.

Het Nederlandse bedrijf Full Car Tuning heeft ’s werelds eerste BMW F81 M3 CS Touring gebouwd. Dit houdt in dat onder de kap van de voormalig 316d Touring een 3,0-liter zes-in-lijn twin turbo ligt met 460 pk en 600 Nm koppel.

Het interieur van de M3 CS donorauto is geheel overgeplaatst in deze touring evenals het alcantara-stuurwiel. Het uitlaatsysteem is ook afkomstig van de CS, vooralsnog is deze standaard maar wellicht komt er katvervanger in en een andere downpipe.

Sander van Full Car Tuning vertelt ons in deze video over de uitdagingen bij het bouwen van deze M3 CS Touring en gaat wat dieper in op de meest unieke F81.

Video: ’s Werelds eerste BMW F81 M3 CS Touring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Carrera GT

Deze Porsche Carrera GT al 106.000 km gereden

Zyrus L1200

De Zyrus LP1200 is een full carbon raceauto met 1.200 pk