in

’s Werelds Snelste Drift – 217 km/h

Driften is een sport van snelheid en precisie. Om veel punten te krijgen moet een drifter het voertuig in een maximale hoek driften, zo dicht mogelijk bij de apex en clipping points en natuurlijk zo stijlvol mogelijk met zoveel mogelijk rook. Tijdens driftcompetities liggen de entry speeds soms rond de 160 kilometer per uur, op een vliegveld kan dat natuurlijk nog veel sneller.

Kuba Przygoński van het Orlen Team ging op jacht naar het Guinness World Record voor ’s werelds snelste drift! Achter het stuur van een Toyota GT86 voorzien van een 1068 pk sterke V8-motor, slaagde  Przygoński erin een geslaagde drift uit te voeren bij 217.973 km/h! Een nieuw wereldrecord!

Het ziet er misschien niet zo spectaculair uit en het lijkt misschien makkelijk omdat je alle ruimte hebt, maar durf jij aan een handrem te trekken bij een snelheid van 256 km/h?

Video – ’s Werelds Snelste Drift

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Crash Porsche 964 RSR tijdens Hellendoorn Rally 2013

Crash Porsche 964 RSR tijdens Hellendoorn Rally 2013

In Rusland gooien ze rotsen onder auto's

In Rusland gooien ze rotsen onder auto’s