in

Sauber C32 Launch

Het Sauber F1 team heeft op zaterdagmiddag de nieuwe Sauber C32 voor het komende Formule 1 jaar gepresenteerd. Wat meteen opviel tijdens het verwijderen van het doek van de autowas de nieuwe kleurstelling, overwegend grijs met rood en witte tinten. Het is de eerste auto die onder teambaas Monisha Kaltenborn zal debuteren.

De twee opvallendste veranderingen aan de auto hebben plaatsgevonden aan de sidepods en de neus. De sidepods van de Sauber C32 zijn een stuk smaller geworden, een trend die we tijdens bij de andere teams ook al zagen. Sauber heeft de knik in de neus verborgen door een paneel te plaatsen waardoor de getrapte neus vanaf de zijkant niet zichtbaar is.

De auto wordt dit jaar bestuurd door de van Force India afkomstige Nico Hülkenberg en debutant Esteban Gutierrez. De Nederlander Robin Frijns is dit jaar de testcoureur van het team.

Video: Sauber C32 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin V12 Zagato Review

Aston Martin V12 Zagato Review

Top Gear Season 19 Episode 2

Top Gear Season 19 Episode 2