in

Schaamteloze kopieën op de Shanghai Motor Show

In China wordt letterlijk alles gekopieerd, van telefoons tot aan auto’s. In 2013 produceerde China maar liefst 18,7 miljoen auto’s, dat is ruim 22 procent van de wereldwijde autoproductie. De meeste modellen zijn van fabrikanten waar wij nog nooit van gehoord hebben, maar sommige modellen komen toch verdacht bekend voor.

In deze video van Auto Express kijkt men op de Shanghai Motor Show naar enkele schaamteloze kopieën van Europese fabrikanten. Land Rover, Audi, Rolls Royce, Porsche, Jeep, in China worden ze allemaal nagebouwd en verkocht voor slechts een fractie van de prijs. De kwaliteit en veiligheid is natuurlijk niet te vergelijken met het origineel maar daar liggen ze niet wakker van in China.

De copyright wetgeving verschilt per land, maar het principe achter de wetgeving is overal hetzelfde. Je mag niet zomaar iemands design kopiëren en al helemaal niet als er wereldwijd patent voor is aangevraagd. Echter, om in China te bewijzen dat een Chinese fabrikant iets gekopieerd heeft is niet makkelijk, ook al is het overduidelijk.

Video: Kopieën op de Shanghai Motor Show

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Ik stel voor dat we onmiddelijk onze buma stemra mensen er naartoe sturen, deze mensen weten van aanpakken, als ze in nederland tijd hebben om sinterklaas cd’s te controleren op peuterspeelzalen dan hebben ze ook tijd om stoute chinezen aan te pakken

Reageer op deze video

Meer actie van de Lexus LFA V8 driftauto

Meer actie van de Lexus LFA V8 driftauto

Een Tesla Model S zien driften is best raar

Een Tesla Model S zien driften is best raar