in

Seat Leon Cup Racer Nader Bekeken

De nieuwe Seat Leon Cup Racer werd eind vorige maand geïntroduceerd, Auto Express kreeg de sleutels van het enige exemplaar dat tot nu toe is gebouwd en voorziet ons van een korte video.

Na wereldtitels in het FIA WTCC in 2008 en 2009 en de diverse Leon Supercopa merkencups debuteert komend jaar de nieuwe 330 pk sterke Seat Leon Cup Racer in de Leon Eurocup, die zal bestaan uit zes raceweekenden in zes Europese landen. Voorin ligt een krachtige twee-liter viercilinder turbomotor die gekoppeld is aan een sequentiële handbak of een vanaf het stuurwiel te bedienen zestraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Het vermogen wordt via een mechanisch of elektronisch sperdifferentieel overgebracht op de voorwielen.

De voornaamste bedieningsknoppen zijn gecentreerd rondom het multifunctionele stuurwiel, belangrijke informatie voor de bestuurder is af te lezen op het TFT-scherm achter het stuur. Het chassis van de auto is, met het oog op de nieuwe WTCC reglementen, al verbreed. De 2.0-liter motor is echter niet toegestaan in het WTCC maar de verwachting is dat SEAT nog met 1.6-liter motor op de proppen komt voor klantenteams die de Leon Cup Racer in het WTCC willen runnen.

Voor €70.000 staat er een standaard race-versie in de pitbox met de DSG-bak. Voor een bedrag van € 95.000,- is er de ‘endurance’-versie die schakelt via een sequentiële versnellingsbak.
Bron: Seat

Video – Seat Leon Cup Racer nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Opel Kadett C wil iedereen wel in zijn garage

Deze Opel Kadett C wil iedereen wel in zijn garage

Hennessey C7 Corvette Verbreekt 320 km/h Barriere

Hennessey C7 Corvette Verbreekt 320 km/h Barriere