in

Sebastian Vettel geeft complimenten aan Oranje fans

Sebastian Vettel moest vanaf de negende startplek komen na een probleem met de luchtdrukleiding in het derde deel van de kwalificatie. De Ferrari-coureur had een goede start en werkte zich op naar een vierde positie, alvorens te stoppen voor nieuwe banden.

Tijdens de pitstop blunderde het Italiaanse team voor de zoveelste keer dit seizoen. Toen hij arriveerde in zijn box waren de monteurs nog bezig de banden uit de bandenwarmers te halen. De stop van Vettel duurde 6,1 seconden, waardoor de Duitser niet in een leeg gat terecht kwam maar achter Norris, Raikkonen en Gasly.

Vettel moest zich hierdoor opnieuw een weg door het veld werken en kwam uiteindelijk op de derde positie te liggen. Nadat de Ferrari-coureur was gepasseerd door Verstappen besloot hij een tweede pitstop te maken om zachte banden te monteren. Dit gaf hem de pace om Lewis Hamilton in te halen en op jacht te gaan naar de derde positie van Bottas, waarvoor hij uiteindelijk één rondje en 0,6 seconden tekort kwam.

Na afloop van de Grand Prix stond de Duitser Ziggo Sport te woord, en sprak zijn complimenten uit voor de massaal toegestroomde Nederlandse fans. Door Vettel gekscherend “McLaren fans” genoemd.

Video: Interview Vettel na GP Oostenrijk

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert duel Leclerc vs Verstappen in Oostenrijk

Sky Sports analyseert duel Leclerc vs Verstappen in Oostenrijk

Verstappen reageert op uitspraak FIA

Verstappen reageert op “No further action” uitspraak FIA