in

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Sébastien Loeb bezocht zaterdag de Red Bull Knock Out in Scheveningen om zijn Peugeot 3008 DKR te presenteren waarmee hij zal rijden tijdens de Dakar Rally in 2019.

De Fransman zou oorspronkelijk niet deelnemen aan de 2019 Dakar Rally in Peru, aangezien Peugeot zich niet als fabrieksteam heeft ingeschreven. Loeb en zijn vaste navigator Daniel Elena gaan daarom als privateers deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld. De auto wordt gerund door het team van PH Sport, dat ook ondersteuning zal verlenen aan de Peugeot van Harry Hunt, de man achter TaxTheRich.

Loeb gaat de strijd aan met zijn voormalig Peugeot-teamgenoten Peterhansel, Sainz en Despres, die overstapten naar X-raid om te gaan rijden met de nieuwe buggy van MINI. De negenvoudig WRC-kampioen, die onlangs de Rally van Spanje won, zal aan de start staan met een machine uit 2017 die zal voorzien worden van enkele updates. Loeb hoopt met de nieuwe MINI’s te kunnen strijden en de eerste privateer te worden die de Dakar Rally wint sinds Jean-Louis Schlesser in 2000.

Video: Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + vijftien =