in

WRC 2018 – Loeb wint Rally Spanje

De rally van Spanje werd een ware thriller. Het is de enige rally op de kalender waarbij zowel op asfalt als op gravel wordt gereden en Hyundai-coureur Thierry Neuville probeerde zijn voorsprong in het kampioenschap op Ford-coureur Sebastien Ogier vast te houden.

Wat echter niemand verwachtte was dat uitgerekend Sébastien Loeb er met de overwinning vandoor zou gaan in Spanje. De negenvoudig wereldkampioen bezorgde Citroën hiermee de eerste overwinning van 2018. Loeb stopte in 2013 met full-time rallyrijden maar doet zo af en toe nog een rally mee, dit jaar kwam hij in actie in Mexico, Frankrijk en tot slot Spanje. Loeb had zes jaar niet in Spanje gereden maar liet zien nog altijd met de besten mee te kunnen komen, in stage 12 greep de Fransman de leiding en gaf die niet meer af.

Achter de 44-jarige Loeb eindigde Ogier als tweede, Evans als derde en Neuville als vierde. Door deze uitslag gaat Ogier nu aan de leiding, slechts 3 punten voor Neuville. De ontknoping is over twee weken in Australië.

Video: WRC 2018 – Rally Spain Highlights

Stages 1-4:

Stages 5-7:

Stages 8-10:

Stages 11-14:

Stages 15-18:

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrouw vlucht met baby achterin voor politie

Vrouw vlucht in Mercedes-Benz GLK voor politie

Vrachtwagenchauffeur ziet en hoort trein niet aankomen

Vrachtwagenchauffeur ziet en hoort trein niet aankomen