in

WRC 2018 – Rally Mexico Highlights

Rally Mexico was de derde ronde van het WRC en daarin maakte negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb zijn comeback. De Fransman zal dit jaar 3 rally’s rijden en Mexico was zijn eerste WRC-deelname sinds Monte-Carlo 2015.

Dat Loeb het kunstje nog niet is verleerd liet hij direct zien, aan het einde van de eerste dag stond hij op de tweede plaats achter Dani Sordo. WK-leider Thierry Neuville kreeg problemen met de brandstoftoevoer in zijn Hyundai en verloor op de eerste dag al meer dan 2 minuten.

Aan het begin van de tweede dag stond Ogier nog vijfde in het klassement maar dankzij een aantal stage wins steeg de Fransman naar de derde plek in het klassement na 13 stages. Ondertussen ging Loeb aan de leiding en leek een sensatie in de maak! Echter, in de 14e proef kreeg de Citroën-coureur een lekke band en verloor ruim 2 minuten. Doordat Sordo in dezelfde proef ook een lekke band had en 30 seconden verloor kreeg Ogier de leiding in de schoot geworpen.

De vijfvoudig wereldkampioen rally maakte in tegenstelling tot de concurrentie geen fouten in de resterende stages en won daardoor de rally van Mexico. Kris Meeke daarentegen legde zijn Citroën voor de verandering weer eens op zijn kant waardoor hij van de tweede positie naar de derde positie zakte. Sébastien Loen eindigde als vijfde, een plekje voor Thierry Neuville.

Video: WRC 2018 – Rally Mexico Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ferrari-fxx-k-evo-austin

LaFerrari FXX K Evo voor het eerst publiekelijk in actie

Toyota-GT86-met-2JZ-GTE-en-Rocket-Bunny-Kit

Toyota GT86 met 2JZ-GTE en Rocket Bunny Kit