in

Sebastien Loeb Snelste Tijdens Goodwood 2014

Sebastien Loeb heeft wederom een overwinning toegevoegd aan zijn enorme trofeeënkast, zijn run op het Goodwood Festival of Speed ​​Hillclimb parcours was de allersnelste in 2014. Veel coureurs geven een simpele demonstratie en zwaaien een beetje naar het publiek, Loeb niet. Die ging er eens goed voor zitten en klokte een tijd van 44,60 met zijn Pikes Peak Peugeot 208 T16.

Deze tijd, goed voor een zesde plaats op de all-time lijst, was 1,2 seconden sneller dan die van een Maserati MC12 GT1 en  bijna twee seconden sneller dan Kenny Brack in de McLaren F1 GTR ‘Long Tail’. De allersnelste tijd ooit op de beroemde Goodwood Hillclimb staat nog steeds op naam van Nick Heidfeld, in de McLaren MP4-13 met een tijd van 41.6 seconden.

De video hieronder bevat beelden van de getimede hillclimbs en de winnende run van de negenvoudig WRC kampioen Peugeot 208 T16 op Goodwood.

Video:  Sebastien Loeb Snelste Tijdens Goodwood 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrouw zorgt voor interessante politieachtervolging

Vrouw zorgt voor interessante politieachtervolging

Formula 1 Highlights van Goodwood

Formula 1 Highlights van Goodwood