in

Sébastien Ogier test Citroën C3 WRC voor Monte-Carlo Rally

Na vier wereldtitels met Volkswagen en twee wereldtitels met Ford, racet Sébastien Ogier volgend jaar voor Citroën. De Fransman keert dus terug op het oude nest, dat hij eind 2011 verliet wegens onenigheid met de teamleiding.

Ogier is aangetrokken door Citroën met maar één doel, de wereldtitel behalen. Sinds het afscheid van Loeb heeft de Franse fabrikant geen rol van betekenis meer kunnen spelen in het World Rally Championship en de afgelopen jaren werd het team verslagen door Volkswagen, Ford, Hyundai en nieuwkomer Toyota.

Zesvoudig wereldkampioen Ogier is er natuurlijk op gebrand om te laten zien dat hij Citroën terug naar de top kan brengen. Mocht hij slagen in zijn missie, dan zou Ogier pas de tweede coureur in de geschiedenis zijn die met drie verschillende fabrikanten wereldkampioen is geworden.

In onderstaande video zien we de Fransman aan het werk tijdens een tweedaagse test met de Citroën C3 WRC ter voorbereiding op de Monte-Carlo Rally, 24-27 januari 2019.

Video: Sébastien Ogier test Citroën C3 WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Merry-Driftmas

Lotus wenst je een Merry Driftmas

Alex Zanardi bestuurt een BMW M8 GTE

Zie hoe Alex Zanardi een BMW M8 GTE bestuurt op Daytona