in

Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

Na 190 races heeft Sergio Perez eindelijk zijn eerste overwinning behaald in de Formule 1! De Mexicaan won de Grand Prix van Sakhir, na een collosale fuck up van het Mercedes-team tijdens de tweede serie pitstops.

Perez werd in de eerste ronde van de baan gerost door Charles Leclerc. De Racing Point-coureur viel terug naar de laatste positie, maar vocht zich sterk terug naar voren en kreeg de leiding in de schoot geworpen door de blunder van Mercedes.

Na de herstart maakte Perez geen fouten en sloeg direct een gat naar Renault-coureur Esteban Ocon. Even leek het erop dat George Russell nog een aanval zou kunnen doen op de leidende positie van Perez, maar de Brit kreeg te kampen met een leeglopende achterband en moest een stop maken.

Zodoende reed Sergio onbedreigd als eerste over de finishstreep. Na 10 jaar en zonder F1-contract op zak voor 2021, heeft Perez eindelijk een zijn eerste zege binnengesleept. Of we de Mexicaan volgend jaar terugzien in Formule 1 is nog de vraag, het enige zitje dat nog gevuld is, is bij Red Bull Racing.

Video: Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *