in

Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

Na 190 races heeft Sergio Perez eindelijk zijn eerste overwinning behaald in de Formule 1! De Mexicaan won de Grand Prix van Sakhir, na een collosale fuck up van het Mercedes-team tijdens de tweede serie pitstops.

Perez werd in de eerste ronde van de baan gerost door Charles Leclerc. De Racing Point-coureur viel terug naar de laatste positie, maar vocht zich sterk terug naar voren en kreeg de leiding in de schoot geworpen door de blunder van Mercedes.

Na de herstart maakte Perez geen fouten en sloeg direct een gat naar Renault-coureur Esteban Ocon. Even leek het erop dat George Russell nog een aanval zou kunnen doen op de leidende positie van Perez, maar de Brit kreeg te kampen met een leeglopende achterband en moest een stop maken.

Zodoende reed Sergio onbedreigd als eerste over de finishstreep. Na 10 jaar en zonder F1-contract op zak voor 2021, heeft Perez eindelijk een zijn eerste zege binnengesleept. Of we de Mexicaan volgend jaar terugzien in Formule 1 is nog de vraag, het enige zitje dat nog gevuld is, is bij Red Bull Racing.

Video: Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toto Wolff interview GP Sakhir

Toto Wolff spreekt van “colossal fuck up” in GP Sakhir

Deze Chinese Pickup kreeg 0 sterren in de crashtest

Deze Chinese Pickup kreeg 0 sterren in de crashtest