in

Deze Shelby GT350 is extra laag dankzij luchtvering

Zoals je ziet ligt deze Shelby GT350 (review) met zijn onderkant plat op de weg, dat komt omdat dit ’s werelds eerste Shelby GT350 op luchtvering is.

Bij deze speciale versie van de Mustang draait het allemaal prestaties. De hoogtoerige V8-motor perst er 526 pk, de veren zijn stijver en korter, de besturing is directer en de remmen van Brembo zijn nog groter. Toch zijn er mensen die vinden dat de Mustang nog te hoog op zijn poten staat en daarom heeft AccuAir een systeem ontwikkeld waarmee de banden diep in de wielkasten verdwijnen.

Jeff Scofield’s GT350 is de eerste ter wereld uitgerust met luchtvering en met één druk op de knop kan hij de rijhoogte aanpassen naar iedere gewenste stand. Eerlijk is eerlijk, het ziet er best gaaf uit en zoals Matt Farah ooit uitlegde zitten er nauwelijks nadelen aan dit systeem. Wat vinden jullie ervan?

Video: Shelby GT350 met luchtvering

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R vs Porsche 911 GT3 RS

Welke is het snelst: Nissan GT-R vs Porsche 911 GT3 RS

Sprint Car stuitert als een Mario Kart over het hek

Sprint Car stuitert als een Mario Kart over het hek