in

Shelby GT500 heeft 1.000 pk nodig om een 992 Turbo S te verslaan

Hennessey organiseerde onlangs een race tussen de Porsche 992 Turbo S en een Shelby Mustang GT500 voorzien van hun eigen Venom-upgrade. Een standaard GT500 is geen match voor de almachtige Turbo S, maar dit exemplaar van Hennessey heeft maar liefst 1.000 pk.

In de video wordt een sprint gesimuleerd op de snelweg, met een rollende snelheid van 80 kilometer per uur. Hoewel Hennessey straatracen niet goedkeurt, willen ze toch even laten zien dat hun Venom-upgrade ervoor zorgt dat de 650 pk sterke Porsche stof moet happen.

Toch is het jammer dat Hennessey een stoplichtsprint niet heeft gesimuleerd, oftewel een dragrace met stilstaande start. We durven te wedden dat de tractie van de vierwielaangedreven Porsche namelijk zou resulteren in een overwinning voor de 992 Turbo S. Maar dat wordt dan voor het gemak even achterwege gelaten. Marketing hé..

Video: Shelby GT500 vs 992 Turbo S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lebanon Crosskart

150 pk GSX-R Cross Kart op de limiet

McLaren Elva rijtest

Rijtest van een McLaren Elva