in

Porsche 911 Turbo S vs Dodge Demon

We hebben CarWow nog nooit een Dodge Challenger zien gebruiken in hun wekelijkse dragraces. Maar daar komt nu verandering in want Mat Watson zit in de krachtigste Dodge ooit, de 808 pk sterke Challenger SRT Demon.

Naast de muscle car staat een Porsche 911 Turbo S, de snelste productieauto die CarWow ooit getest heeft op de landingsbaan met een tijd van 10.1 seconden op de kwart mij. De Porsche heeft weliswaar 158 pk minder, hij heeft wel een aantal voordelen. Zo is de 911 Turbo S vierwielaangedreven en bijna 300 kg lichter.

De Dodge Challenger Demon is uitgerust met speciale drag radials, maar op deze ongeprepareerde, koude ondergrond heeft dat weinig voordelen. Kan de enorme supercharged HEMI V8 zijn vermogen overbrengen op het asfalt, of blijft de Amerikaan staan in een grote wolk van wielspin?

Video: Porsche 911 Turbo S vs Dodge Demon

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daytona 500 2021

NASCAR 2021 – Daytona 500 Highlights

De hardcore Lamborghini Huracán STO is gespot

De hardcore Lamborghini Huracán STO is gespot