in

Shmee test Audi e-tron Vision Gran Turismo

Direct na de lancering van de gloednieuwe Audi e-tron Vision Gran Turismo, had Tim a.k.a. Shmee de mogelijkheid om als eerste ‘journalist’ een proefrit te maken! De e-tron Vision GT is geïntroduceerd voor het spel Gran Turismo op de PlayStation, maar Audi Sport ondersteund dit met een volledig bestuurbare versie van de EV-raceauto.

Met 3 elektromotoren die ieder 272 pk leveren beschikt de Audi e-tron Vision Gran Turismo in totaal over 816 pk, hierdoor doet de auto 0-100 km/h in 2,5 seconden en zet die sprint voort om ​​0-200 km/h in 7,8 seconden af te ronden. Met een duidelijke knipoog naar de Audi 90 Quattro IMSA-GTO raceauto is het een prachtige machine om te aanschouwen.

Opvallend gegeven: op zondag 14 april wordt een dit exemplaar tijdens de Formule E ingezet als racetaxi. Achter het stuur kruipen DTM-coureur Rahel Frey en Le Mans-winnaar RInaldo Capello.

Video: Shmee test Audi e-tron Vision Gran Turismo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel-Vectra-GTS

Klokje Rond – Opel Vectra GTS met 450.709 km op de brug

Mercedes E260 W124

Mercedes-Benz E260 W124 met luchtvering