in

Simpele hack schakelt alle hulpsystemen in Tesla Model S uit

Brooks van het DragTimes YouTube-kanaal kreeg onlangs een tip dat middels een simpele hack alle hulpsystemen in de Tesla Model S uitgeschakeld kunnen worden. Uiteraard besloot hij zelf ook even de proef op de som te nemen.

Het proces is vrij eenvoudig; het enige wat je moet doen is de Tesla starten, in “Drive” zetten en vervolgens weer in “Park”. Vervolgens moet je het Instellingen-menu openen en op “Service” drukken. Wanneer dit menu wordt geladen, wijzig je de wielconfiguratie in iets anders dan het voertuig momenteel heeft.

Als je deze stappen volgt, wordt de Model S schijnbaar automatisch gereset. Terwijl dit gebeurt, zet je de Telsa weer in “Drive” en dan zijn alle veiligheidssystemen uitgeschakeld. Het regeneratief remmen, automatisch noodremmen en tractie- en stabiliteitscontrolesystemen zijn dan uitgeschakeld.

Rijden zonder enige vorm van regeneratief remmen is volgens Brooks nog bizar. Na een korte testrit zoekt hij een lege parkeerplaats op om te zien wat je met de Model S kunt doen als de tractiecontrole is uitgeschakeld.

Video: Donuts in een Tesla Model S P100D

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo werd Race Wars gefilmd

Zo werd de Race Wars scene gefilmd

Verstappen en Ricciardo zetten Sky Sports-uitzending

Verstappen en Ricciardo hebben ouderwets lol bij Sky Sports