in

Sjoerd van Stokkum test eerste Maserati MC20 in Nederland

Deze week heeft Sjoerd van Stokkum weer een primeurtje te pakken! Hij krijgt de sleutels van de allereerste Maserati MC20 in Nederland!

Nu hebben we al meer video’s van de MC20 gezien, maar nog deze rijtest wilden we jullie niet onthouden. De parelmoerwitte Maserati kost op Nederlands kenteken €375.000 en dit is de eerste van vijf nieuwe Maserati-modellen die de komende jaren gaan verschijnen.

Dit exemplaar is VOL OPTIES, zoals ze op marktplaats altijd schrijven. Maar liefst 100.000 euro aan opties, waaronder een hele hoop carbon fiber, blauwe remklauwen en blauwe accenten in het interieur.

Een nieuw ontwikkelde 3.0-liter twin turbo V6-motor zorgt voor een vermogen van 630 pk en 730 Nm op de achterwielen. Met een drooggewicht van 1500 kg is er een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per 2,33 kg. Hierdoor sprint de Maserati MC20 in 2,9 seconden naar 100 km/h. Tweehonderd kilometer per uur staat na 8.8 seconden op de teller en de topsnelheid bedraagt 325 km/h.

Video: Soerd van Stokkum test eerste Maserati MC20 in NL

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracán STO naar 323 kmh op Autobahn

Lamborghini Huracán STO naar 323 km/h op Autobahn

Max hield Bottas expres op tijdens snelle ronde

Max hield Bottas expres op tijdens snelle ronde