in

Skoda-coureur crasht bij Flugplatz

De bestuurder van deze Skoda Octavia RS-R geeft toe dat deze crash zijn fout was, maar het is wel een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden.

De GoPro in de cabine filmt hoe de Skoda achter een Mercedes-AMG GT R rijdt richting Flugplatz. Dit gedeelte van de baan loopt eerst sterk omhoog, vlakt dan af en wordt opgevolgd door een bocht naar rechts. Ervaren coureurs gaan hier zo hard dat de auto’s op dit punt los komen van het asfalt, voordat ze de snelle bocht naar rechts nemen. Je zit dus niet te wachten op toeristenverkeer die kruipend door deze bocht gaan.

Daar kreeg deze bestuurder wel mee te maken, een Volkswagen Polo ging dermate langzaam door de bocht dat de Skoda of heel hard moest remmen of de Polo buitenom moest passeren. De Skoda-bestuurder koos voor de laatste optie maar kwam te wijd uit en met het achterwiel in het gras. De Octavia RS-R knalde hierna zowel rechts als links tegen de vangrail.

Had de bestuurder harder moeten remmen en pas na de bocht de Polo moeten inhalen? Of is het gewoon domme pech dat hij net te wijd uitkwam? Laat het ons weten in de reacties.

Video: Skoda-coureur crasht bij Flugplatz

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Het blijft een lastige kwestie aangezien je de beslissing in een split second moet nemen. Ik zou zeggen dat hij harder had moeten remmen, maar dat is achteraf gepraat. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze coureur voor de optie ging om buitenom te gaan. Echter blijft het niet verstandig om op 100% te rijden tijden een toeristenfahrt omdat je zoals je kan zien op het filmpje geen ruimte meer hebt voor foutmarges. Het blijft een link (maar ook heel mooi) circuit met veel blinde bochten….

Reageer op deze video

Fia Hillclimb Masters 2018 Crashes

Hillclimb Crashes & Fails 2018

Verkeersruzie-tussen-twee-SUV's

Deze twee SUV’s blijven maar ruzie maken