in

Sky Sports achter de schermen bij de simulator van Mercedes

Het aantal testdagen in de Formule 1 is door de FIA een aantal jaar geleden flink aan banden gelegd. Teams hebben tegenwoordig nog maar twee collectieve tests in het seizoen, één na de Grand Prix van Barcelona en één na de Grand Prix van Hongarije. Er is dus maar weinig tijd om nieuwe onderdelen of setups te testen.

Simulatoren spelen daarom een steeds grotere rol in de Formule 1, zodanig groot zelfs dat teams zogenaamde ‘simulator drivers’ hebben. Brendon Hartley is bijvoorbeeld de sim driver voor Ferrari, en Stoffel Vandoorne voor Mercedes. Deze coureurs zijn recentelijk nog actief geweest in Formule 1 en kunnen teams dus perfect voorzien van feedback over digitale afstellingen in relatie tot de werkelijkheid.

In dit item van Sky Sports neemt Anthony Davidson een kijkje achter de schermen bij de simulator van Mercedes in hun hoofdkantoor in Brackley.

Video: Achter de schermen bij de simulator van Mercedes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

870 pk Mini Quattro

Unieke 870 pk Mini Quattro op St. Goueno Hillclimb

Reactie van Max Verstappen na Grand Prix van Italië

Reactie van Max Verstappen na Grand Prix van Italië