in

Sky Sports analyseert blunders van Ferrari in Japan

Het Formule 1-kampioenschap bevindt zich in een cruciale fase voor Ferrari. Mercedes-AMG en Lewis Hamilton staan 50 punten voor in het kampioenschap en het Italiaanse team kan geen steek meer laten vallen. Toch blunderde het team én haar rijders opzichtig in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan.

Het team stuurde Vettel en Raikkonen weg op intermediates in Q3 in de hoop dat het zou regenen. De baan was echter droog en beide coureurs moesten binnenkomen om te wisselen naar slicks. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas claimden ondertussen de eerste startrij.

Nadat Vettel en Raikkonen gewisseld hadden naar profielloze banden, was er nog voldoende tijd voor beide coureurs om een aanval te doen op de posities van de Mercedes-coureurs. Beide Ferrari-coureurs gingen echter in de fout door met hun bolides over de natte curbstones te rijden, waardoor ze van de baan schoten en kostbare tijd lieten liggen.

Sebastian Vettel moet morgen als negende starten en zonder regenbui of safety car wordt het bijna onmogelijk voor de Duister om punten in te lopen op Lewis Hamilton.

Video: Sky Sports analyseert blunders van Ferrari in Japan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 Cup vs Porsche 911 GT2 RS

Zie het verschil tussen een 911 GT3 Cup en een 911 GT2 RS op het circuit

Vettel geeft Max de schuld van touche op Suzuka

Vettel geeft Max de schuld van touche op Suzuka