in

Sky Sports analyseert chaotische start GP Frankrijk

Anthony Davidson stond na afloop van de Grand Prix van Frankrijk bij de skypad om de chaotische eerste ronde te analyseren. Zoals gebruikelijk is het weer een messcherpe analyse van de Brit.

Tijdens de eerste ronde waren er diverse incidenten en ongelukken. Valtteri Bottas werd bij de start geraakt door Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur remde te laat, blokkeerde en raakte Bottas hard op het linker achterwiel. Een paar bochten later ging Pierre Gasly in de fout en die raakte Esteban Ocon, het contact tussen beide Fransen was dusdanig hard dat geen van beide verder kon rijden.

Achteraf bleek dat Ocon sowieso het einde van de race niet zou halen, hij werd bij de start namelijk geraakt door Romain Grosjean. De Haas-coureur zou hiervoor uiteindelijk 5 seconden straftijd krijgen, evenveel als Vettel kreeg voor zijn beuk tegen Bottas.

Video: Sky Sports analyseert start van GP Frankrijk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen geeft journalisten advies

Max Verstappen geeft journalisten advies

BMW E36 gaat er snoeihard af in Schwedenkreuz

BMW E36 gaat er snoeihard af in Schwedenkreuz