in

Sky Sports analyseert duel Lewis vs Max in GP Monaco

Inhalen op het stratencircuit van Monaco is zo goed als onmogelijk met de huidige Formule 1-auto’s. Vanaf het moment dat Lewis Hamilton problemen kreeg met zijn voorbanden, maakte hij zich breed op de cruciale plekken en was het voor Max Verstappen onmogelijk om te passeren. Maar één ding moet Hamilton ook geweten hebben, onmogelijk of niet de Nederlander probeert het altijd!

Na zeker 40 ronden bij de Britse wereldkampioen op de staart te hebben gezeten, zag Max Verstappen een miniemen kansje. Uitkomen Portier had hij een goede exit en kroop richting de staart van de Mercedes-AMG W10. Hoewel het gat nog zeker een paar autolengtes was, dook hij uit de slipstream van Hamilton voor extreem late uitremactie. Verstappen zat er echter niet voldoende naast, raakte Hamilton op zijn achterwiel en wist dat zijn kans verkeken was.

Qua inhaalacties is de Grand Prix van Monaco een van de saaiste races op de kalender, maar gisteren zaten we op het puntje van onze stoel. Simpelweg omdat je weet dat Max altijd een aanval gaat plaatsen, en iedere ronde nam die spanning toe.

Sky Sports-analist Anthony Davidson analyseerde het duel tussen Lewis en Max, en richtte zich vooral op de opbouw van de aanval. Zoals altijd weer een fascinerende analyse!

Video: Sky Sports analyseert duel Lewis vs Max

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sergio Perez reed bijna een marshall aan in Monaco

Sergio Perez reed bijna een marshal aan in Monaco

Opel Manta 400

De Opel Manta 400 is een Group B-homologatiespecial