in

Sky Sports analyseert duels Ferrari vs Max Verstappen tijdens Britse GP

Ferrari en Red Bull Racing zijn momenteel in een felle strijd verwikkeld om de posities achter Mercedes. Verstappen probeerde in de Britse Grand Prix rondenlang Leclerc te passeren in een bikkelhard gevecht, terwijl daarachter Sebastian Vettel en Pierre Gasly aan het knokken waren.

Het gevecht tussen Verstappen en Leclerc ging verder in de pitsstraat, waarbij de Nederlander net voor de Monegask weer de baan op kwam. Vervolgens maakte Verstappen een foutje, waardoor Leclerc hem weer kon passeren in bocht 4. Ook de ronden daarna streden de 21-jarige coureurs op het scherpst van de snede, net als in Oostenrijk.

Na een safety car vanwege de in de grindbak gestrande Antonio Giovinazzi, kwam Verstappen op de vijfde positie te liggen achter Gasly en Vettel. De Nederlander wist Leclerc van zich af te houden, passeerde Gasly en ging vervolgens op jacht naar Vettel.

De Red Bull-coureur had het gat naar Vettel snel dichtgereden en ging met DRS voorbij aan de Ferrari-coureur op het lange rechte stuk. Vettel wilde vervolgens in de chicane die daarop volgde aan de binnenkant duiken, maar knalde vol op Verstappen. Beide auto’s kwamen in de gridbak terecht, maar konden verrassend genoeg hun weg vervolgen.

Max finishte op plek 5 en Sebastian, omdat hij voor een nieuwe voorvleugel naar de pits moest, op plek 16.

Video: Sky Sports analyseert duels Ferrari vs Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari SF90 Stradale

De Ferrari SF90 Stradale nader bekeken

Vettel interview Sky Sports

Vettel geeft fout toe en biedt Verstappen excuses aan