in

Sky Sports analyseert Ferrari’s dramatische race

Ferrari had met Charles Leclerc op pole position en Carlos Sainz op de derde plek alle mogelijkheden voor een 1-2 finish in Spanje. De Grand Prix verliep echter teleurstellend voor de Scuderia omdat Leclerc uitviel met motorische problemen en Sainz direct na start ver terugviel.

Voor Leclerc leek er geen vuiltje aan de lucht. De Monegask reed comfortabel aan de leiding, had meer dan 10 seconden voorsprong op Russell en leek op weg naar zijn derde zege van het seizoen. Totdat de motor vermogen verloor en Charles zijn Ferrari-bolide vol ongeloof in de pitbox moest parkeren.

Carlos Sainz had zich ongetwijfeld ook iets anders voorgesteld van zijn thuisrace. De Spanjaard vertrok van derde positie maar had een dramatische start en viel terug naar de vijfde positie. Niet veel later werd hij verrast door een windvlaag en spinde in bocht vier van de baan, waardoor Sainz nog eens zeven plekken verloor.

Uiteindelijk wist Sainz zich nog terug te vechten naar de vijfde positie, wat met een beetje geluk een vierde positie werd. Niet het resultaat waar Ferrari op had gehoopt. Sky Sports-analist Karun Chandhok laat zien wat er mis ging.

Video: Sky Sports analyseert Ferrari’s dramatische race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert Verstappen's DRS problemen

Sky Sports analyseert Verstappen’s DRS-problemen

RInus Veekay kwalificeert derde voor Indy 500

Rinus Veekay kwalificeert zich als derde voor Indy 500