in

Sky Sports analyseert het Gasly vs Hartley incident

De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan was allesbehalve saai, maar er was één moment waar iedereen over sprak na afloop. De bijna-crash tussen Toro Rosso-teamgenoten Pierre Gasly en Brendon Hartley.

In het eerste deel van de kwalificatie reed de Nieuw-Zeelander traag over het stratencircuit nadat hij door een stuurfout een lekke band had opgelopen. Blijkbaar had niemand Gasly verteld dat zijn teamgenoot vlak voor hem traag over de baan reed want de Fransman kwam met meer dan 300 kilometer per uur op Hartley af.

Gasly kon Hartley maar net ontwijken en als je de slow motion beelden ziet besef je pas dat er maar centimeters tussen de twee Toro Rosso-bolides zat. Na de kwalificatie verklaarde Gasly; “Dat was het meest beangstigende moment uit mijn carrière.” Hartley nam direct alle schuld op zich en zei; “Ik moet me bij hem verontschuldigen omdat ik in de weg reed en bijna een enorm ongeval veroorzaakte.

Video: Sky Sports analyseert het Gasly vs Hartley incident

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De perfecte NSX

De perfecte NSX – Turbochargerd – Supercharged – NA

Daniel Ricciardo en Max Verstappen Crash

Daniel Ricciardo en Max Verstappen crashen in Azerbeidzjan