in

Sky Sports analyseert het verschil tussen Hamilton & Vettel in Japan

Van alle circuits op de kalender ontbrak alleen nog een pole position op Suzuka op de erelijst van Lewis Hamilton. Vanochtend wist de Brit ook dit circuit aan zijn indrukwekkende palmares van pole positions toe te voegen, 71 in totaal nu. Hij reed een tijd van 1:27.319, wat tevens een nieuw lap record is op Suzuka.

Sebastian Vettel werd derde achter Valtteri Bottas, maar doordat de Fin nog vijf plaatsten straf krijgt vanwege een versnellingsbakwissel mag de Ferrari-coureur naast zijn titelrivaal plaatsnemen op de eerste startrij. Vettel nam meer risico dan normaal in het laatste deel van de kwalificatie maar moest toch bijna een halve tel toegeven op de leider in het WK.

Sky Sports’ Anthony Davidson analyseerde het verschil tussen Hamilton en Vettel, en werd daarbij vergezeld door Nico Rosberg. Was het puur alleen de Mercedes-krachtbron die het verschil maakte, of zat er ook nog verschil in rijstijl? Je ziet het hieronder.

Video: Verschil tussen Hamilton & Vettel in Japan

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 250 LM Goodwood Revival

Chris Harris racete een Ferrari 250 LM tijdens Goodwood Revival

Man krijgt volle laag omdat hij rookt bij tankstation

Man krijgt de volle laag omdat hij rookt bij tankstation