in

Sky Sports interviewt Max Verstappen na tweede plek

Sinds 2014 kwam Red Bull op hun thuiscircuit nooit verder dan een achtste plek, totdat Max Verstappen gisteren zijn RB12 als tweede over de finish stuurde. Uiteraard hielp Nico Rosberg hem aan de tweede plek, maar anders was de Nederlander alsnog derde geworden.

Max Verstappen wisselde al na zestien rondjes van de supersofts naar de softs en wist de race daarop uit te rijden. Een sterk staaltje bandenmanagement dat hem net als in Spanje een podium heeft opgeleverd. “De races van Max zijn erg sterk“, zei Horner. “Hij is met name erg goed in het bandenmanagement en blijft ook uitstekend rijden als hij onder druk staat, zoals hier in de slotfase met Kimi Raikkonen.” Verstappen reed maar liefst 56 ronden op de softs terwijl teamgenoot Ricciardo een extra stop moest maken omdat zijn banden het niet volhielden.

Het onderlinge duel tussen Verstappen en Ricciardo is nu met 3-2 in het voordeel van de Nederlander, daarbij staat hij ook nog eens met 2-1 voor in podiumplaatsen. Het enige waar Verstappen nog wel beter in moet worden is neerzetten van supersnelle kwalificatierondjes, de Australië staat hierin namelijk met 5-0 voor.

In onderstaande video zien we de interviews van Sky Sports met Max Verstappen en Helmut Marko.

Video: Sky Sports interviews

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Sky Sports interviewt Max Verstappen na tweede plek

Reageer op deze video