in

Sky Sports kijkt naar Verstappen vs Bottas + Interview

Max Verstappen passeerde bij de start van de Italiaanse Grand Prix Mercedes-coureur Valtteri Bottas en toen Vettel zichzelf uitschakelde bij Variante della Roggia schoof de Nederland door naar de derde positie. Vooraf dacht de Red Bull-coureur nog dat de 5e plek het maximale was, maar na de eerste ronde was een podium een reële mogelijkheid. Het enige wat Verstappen moest doen was Bottas achter zich houden.

Nadat Bottas zijn teamgenoot had geholpen, door Kimi Raikkonen op te houden, dook de Fin de pitsstraat in voor vers rubber. Verstappen was al gestopt en op nieuwe banden reed Bottas het gat naar de Nederlander snel dicht. Na een aantal voorzichtige pogingen ging Bottas in de 43e ronde voor een serieuze aanval. Met een goede slipstream én DRS wilde Valtteri buitenom gaan in de eerste chicane, Max verdedigde echter zijn positie en kneep de Mercedes-coureur af.

De twee raceauto’s toucheerden elkaar op de wielen waarna de Mercedes de ‘escape route’ moest nemen. In de ogen van de wedstrijdleiding gaf Max te weinig ruimte en kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor ‘causing a collision’. De jonge Nederlander was het niet eens met deze beslissing en tierde over de radio naar het team dat de wedstrijdleiding het racen kapot maakt.

Na afloop van de race verklaarde Verstappen “Ik gaf hem genoeg ruimte en als hij dan tegen mijn wiel aanrijdt, dan kan ik daar ook niets aan doen. Maar uiteindelijk heb ik daar wel een straf voor gekregen“. De tijdstraf zorgt voor veel onenigheid onder Nederlandse fans, wat is jullie mening? Terecht of onterecht?

Eerlijk gezegd neigen wij naar terecht, als je de onboard van Valtteri Bottas bekijkt dan laat Max helemaal geen ruimte. Afknijpen is prima, maar je moet wel ruimte laten.

Video: Sky Sports kijkt naar Verstappen vs Bottas + Interview


Sky Sports Interview Max

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche-911-GT3-Cup-Crash

Porsche 911 GT3 Cup gaat 9(!) keer over de kop tijdens VLN

Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche

Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche op Monza