in

Slaapt deze man echt in een Tesla met Autopilot?

Dit ziet eruit als een man die ligt te slapen achter het stuur van een Tesla Model S, die op de automatische piloot met het verkeer meebeweegt. De grote vraag is natuurlijk; is de video echt of is dit in scene gezet door iemand die hoopt dat de video viral gaat?

Volgens Jalopnik vereist Tesla’s Autopilot periodieke input van de bestuurder. Dat is niet veel meer dan af en toe het stuur aanraken als er een zoemer gaat, en als je de Tesla niet laat weten dat je wakker bent rolt de auto vanzelf tot stilstand. Je zou dus zeggen dat slapen in een Tesla met Autopilot niet mogelijk is, maar in een reactie op deze video schreef iemand: “In bumber to bumper traffic, I can go miles before the car complains about my lack of interest in the steering wheel. It is not on a timer, but based on conditions, speed, quality of lane markings etc.”

De tijd zal het leren of deze video echt is of niet, maar het staat vast dat dit soort rare situaties vaker zullen voorkomen met autonome auto’s.

Video: Slaapt deze man echt in een Tesla

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nascar-Daytona

Blijf maar eens staan als Nascars met 320 km/h voorbij vliegen

Muscle cars crashtest

Hoe scoren de drie meest verkochte muscle cars in een crashtest