in

WTCC 2014 – Slecht Weekend Van Coronel in Argentinië

Tom Coronel wil Argentinië snel vergeten, hij wil eigenlijk niets eens dat we zijn highlights bekijken. Het achtste FIA WTCC raceweekend op het 4,8 kilometer lange Autodromo Termas de Rio Hondo liep uit op een drama voor de Nederlander.

Het begon al in de vrije trainingen, de eerste run werd afgesloten met een veertiende stek en die tijd kon niet verbeterd worden omdat de auto in brand vloog door een oververhitte turbo. In de kwalificatie kwam hij niet verder dan een elfde plek en moest daardoor beide races vanaf deze positie starten.

De eerste race werd gewonnen door lokale held José María López, Honda-coureur Michelisz eindigde als tweede en Yvan Muller als derde. Tom Coronel leek op weg naar een tiende plek maar werd op de finishlijn ingehaald door Lada-coureur Thompson, een elfde plek was het resultaat en dus geen punten.

José María López stelde zijn eerste dubbelzege in het WTCC veilig door ook de tweede race op zijn thuiscircuit te winnen. Zonder al te veel moeite reed de Argentijn door het veld naar voren en won voor de achtste keer dit seizoen een wedstrijd. Rob Huff zorgde voor een sensatie door een tweede plaatst binnen te slepen, het eerste podium voor de Russische fabrikant in het FIA WTCC. Yvan Muller eindigde wederom als derde.
Onze Nederlander kende in de tweede race een goede start en won een plekje maar verloor vervolgens ook weer vijf plekken door een uitstapje. Coronel wist zich nog terug te vechten naar een elfde plaats maar stond voor de tweede maal dit weekend zonder punten.

In het kampioenschap gaat José Maria Lopez aan de leiding met 310 punten, gevolgd door Yvan Muller met 250, Sébastien Loeb met 215 en Tiago Monteiro met 146. Tom Coronel blijft zevende met 99 punten.