in

Slechte relatie tussen Webber en Vettel begon in Fuji 2007

De slechte relatie tussen Red Bull F1-coureurs Webber en Vettel is niet iets van de laatste maanden, maar heeft zijn oorsprong in Fuji 2007. Dat heeft Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko laten weten. Dit jaar kwamen de twee tot een aanvaring tijdens de Grand Prix van Maleisië, toen Sebastian Vettel de teamorders negeerde en in de aanval ging bij teamgenoot Mark Webber, die dacht de zege eenvoudig naar huis te kunnen rijden. Dat het niet boterde tussen de twee was al langer bekend, maar sindsdien is de relatie compleet verstoord met dieptepunten tijdens Silverstone, Turkije en Maleisië. De oorsprong is nu ook boven water gekomen.

Het begon allemaal op Fuji 2007”, legde Marko uit tegenover het Zwitserse Blick. In dat jaar reed Webber sterk voor Red Bull, terwijl Toro Rosso-rookie Sebastian Vettel tijdens de safetycar in de bolide van de Australiër crashte. De withete Webber haalde uit naar ‘kids who “f*** it all up’.“ Vettel heeft Webber zijn eerste overwinning gekost. Sindsdien waren er problemen.”

De relatie heeft inmiddels een dieptepunt bereikt: Mark Webber kwam niet opdagen voor de teamfoto na het behalen van de vierde opeenvolgende wereldtitel in India, terwijl Vettel eerder dit jaar niet aanwezig was bij het afscheidsfeestje van Mark Webber.

Video: Slechte relatie tussen Webber en Vettel

Slechte relatie tussen Webber en Vettel begon in Fuji 2007

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *