in

Slippen met de Lamborghini LM002 in een steengroeve

De Lamborghini Urus is een groot succes voor de Italiaanse fabrikant. Naar verwachting zal de SUV tegen het eind van 2019 verantwoordelijk zijn voor de helft van de totale omzet van het merk. Zijn, soort van, voorganger was bij lange na niet zo succesvol. Van de Lamborghini LM002 werden maar iets meer dan 300 exemplaren verkocht.

De LM002 is eigenlijk ook geen SUV, maar een terreinauto gebaseerd op een onsuccesvol militair prototype. De atmosferische 5.2-liter Quattrovalvole V12-motor voorin de LM002 produceerde 450 pk, net zoveel als in de Countach. De drie ton wegende terreinauto kon hierdoor in 7,7 seconden naar 100 km/h accelereren en als je moedig genoeg was haalde de Rambo Lambo een top van 209 km/h.

Een ander indrukwekkend getal is de enorme brandstoftank van 291 liter, die broodnodig was want de twaalfcilinder had een verschrikkelijk benzineverbruik. Al met al is de LM002 waarschijnlijk het slechtste voertuig dat Lamborghini ooit heeft gemaakt.

Aan de andere kant is de terreinauto uniek, bruut en patserig, ook dat zijn eigenschappen die toebehoren aan Lamborghini. Het is dan ook geen verrassing dat het een vermakelijke auto is om mee door een steengroeve te slippen, zoals hieronder aangetoond door Top Gear.

Video: Lamborghini LM002

Slippen met de Lamborghini LM002 in een steengroeve

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *