in

SLS AMG Black Series vs AMG GT Black Series

De SLS AMG Black Series en AMG GT Black Series zijn twee van de wildste, zeldzaamste en duurste auto’s die ooit uit Affalterbach zijn voortgekomen. Denk je aan AMG, dan denk je aan monstermotoren en ja, beide auto’s hebben een dikke V8-motor onder hun lange motorkap. Hoewel ze respectievelijk 622 en 720 pk hebben, zijn dit niet alleen krachtpatsers op het rechte stuk.

Beide Black Series-modellen hebben de uitstraling van een echte wegracer dankzij hun imponerende aerodynamica. De engineers hebben duidelijk de focus verschoven naar het rijgedrag, dat begon al bij de SLS AMG Black Series maar werd nog serieuzer aangepakt bij de AMG GT Black Series. Wat resulteerde in een Nürburgring-record in 2020.

Binnenin zijn ze niet zo uitgekleed als een Porsche 911 GT3 RS of een Ferrari 488 Pista. Dat geeft de Black Series een bepaalde mate van comfort en bruikbaarheid, wat volgens Henry Catchpole zeer fijn is, maar zodra je echt wil trappen op een mooi stuk asfalt zijn de AMG’s er meer dan klaar voor.

In Wales vond Henry een mooi stuk asfalt om beide Black Series-modellen te testen. Zijn bevindingen vind je hieronder, in een visueel prachtige review.

Video: SLS AMG Black Series vs AMG GT Black Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gasveer

Waarom het najaar de beste tijd is voor een nieuwe gasveer

Nurburgring Endurance Series Crashes

Nordschleife Endurance Series 2023 – Crashes & Fails