in

Smart Brabus Forfour Review

In de afgelopen twaalf jaar zijn er meer dan 60.000 Smarts met Brabus-behandeling verkocht. Niet zo gek dus dat tuner Brabus ook de derde generatie Smart onder handen heeft genomen. Autoweek gaat op pad met de Forfour.

De Brabus Forfour is voorzien van een compacte 0,9-liter driecilinder turbomotor met een vermogen van 109 pk en 170 Nm koppel. De sprinttijd van 0 naar 100 km/h heeft 10,5 tellen nodig en de topsnelheid van de kleine vierzitter bedraagt 180 km/h.

Naast de krachtigere motor verzorgt Brabus ook stijvere vering, een aangepast ESP-systeem, een sportuitlaat en directere besturing. Er is zelfs een soort launch control aanwezig die het ideale toerental vasthoudt voor een snelle start.

De kleine stadsauto is nog steeds geen racemonster, maar de Forfour kan nu in ieder geval meekomen met het overige verkeer. Voor deze Brabus-uitvoering moet je 25.795 euro op tafel leggen.

Video: Smart Brabus Forfour Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mustang GT racet achteruit

Mustang GT racet achteruit tegen VW Jetta

LaFerrari Aperta

LaFerrari Aperta Gespot